Receptinformatie
Voorbereiding
Extra nodig: een rasp en een dunschiller
Halveer het stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en laat deze in een zeef ca. 30 minuten uitlekken. Snijd intussen de muntblaadjes in fijne reepjes en pers de knoflook.
Schil de pastinaak, snijd met een dunschiller dunne lange plakken tot op de harde kern van de pastinaak. Verwijder de harde kern (in het midden van de pastinaak) en laat de plakken pastinaak op keukenpapier ca. 30 minuten drogen.
Koken
Verhit de frituurolie in een pan op 175¢ªC en bak hierin de plakken pastinaak in kleine porties goudgeel en knapperig. Bak de chips niet te bruin. Schep de chips uit de frituurpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de pastinaakchips met zout.
Roer voor de komkommerdip de uitgelekte komkommer met de fijngehakte munt, knoflook, yoghurt, olijfolie en suiker door elkaar. Breng de komkommerdip op smaak met zout en peper.
Serveren
Serveer de pastinaakchips met de dip.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.