stomen

Pastinaak chips met komkommerdip

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Bijgerecht
50-60 min

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Extra nodig: een rasp en een dunschiller

Halveer het stuk komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer en laat deze in een zeef ca. 30 minuten uitlekken. Snijd intussen de muntblaadjes in fijne reepjes en pers de knoflook.

Schil de pastinaak, snijd met een dunschiller dunne lange plakken tot op de harde kern van de pastinaak. Verwijder de harde kern (in het midden van de pastinaak) en laat de plakken pastinaak op keukenpapier ca. 30 minuten drogen.

Koken

Verhit de frituurolie in een pan op 175¢ªC en bak hierin de plakken pastinaak in kleine porties goudgeel en knapperig. Bak de chips niet te bruin. Schep de chips uit de frituurpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de pastinaakchips met zout.

Roer voor de komkommerdip de uitgelekte komkommer met de fijngehakte munt, knoflook, yoghurt, olijfolie en suiker door elkaar. Breng de komkommerdip op smaak met zout en peper.

Serveren

Serveer de pastinaakchips met de dip.