Receptinformatie
De Italiaanse klassieker op de vega toer. Bomvol smaak en groente. Wedden dat je niets mist?
Voorbereiding
Pel en snipper de ui.
Snij de aubergine in halve maantjes.
Pers de knoflook.
Snij de rode peper heel fijn. Verwijder de zaadlijsten om het wat minder pittig te maken.
Snij de tomaat in kleine blokjes.
Halveer de olijven.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Koken
Kook de linguine volgens de verpakking.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui tot deze glazig is.
Voeg de aubergine toe en bak dit nog 10 minuten.
Voeg daarna de knoflook, rode peper en tomaten toe.
Laat dit 15 minuten stoven tot het een sausje begint te worden. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Voeg de Kalamata olijven en kappertjes toe. Voor wat extra smaak kun je ook een eetlepel van het vocht van de kappertjes toevoegen.
Serveren
Meng de pasta met de saus en roer dit goed door.
Serveer direct en garneer met Parmezaanse kaas en verse peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.