Receptinformatie
Bijna niet van echt te onderscheiden maar zeker een stuk betaalbaarder! De pasta krijgt door de zeekraal tóch een ziltig karakter maar is compleet vegetarisch.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak het eekhoorntjesbrood of koningsboleten schoon en snijd de onderkant (stengel) in dikke plakken. Dit zijn de coquilles.
Snijd de hoedjes van de paddenstoel fijn.
Snijd ook de knoflook fijn, en haal de blaadjes van de tijm los.
Koken
Verwarm de boter in een grote pan en voeg het eekhoorntjesbrood met de knoflook toe.
Bestrooi met peper en zout.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar en rooster de pijnboompitten.
Als de paddenstoelen gaar zijn en de 'coquilles' mooi bruin aan beide kanten, voeg je de zeekraal toe samen met de room en de blaadjes tijm.
Voeg vervolgens het sap van een halve citroen toe en chilipeper naar smaak.
Als de tagliatelle klaar zijn giet je deze af en voeg je ze toe aan de pan met 'coquilles'.
Serveren
Schep de pasta in een diep (liefst voorverwarmd) bord en verdeel de coquilles gelijkmatig.
Rasp wat van de schil van de citroen boven de borden en bestrooi met wat overgehouden tijm en de geroosterde pijnboompitten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.