Receptinformatie
Bloemkool is super veelzijdig. Kook en pureer ‘m en voilá: je hebt een heerlijke romige saus. De maïs maakt deze pasta lekker vrolijk!
Voorbereiding
Snijd de bloemkool in heel kleine stukjes.
Snijd de prei in ringen en was ze
Laat de maïskorrels uitlekken.
Koken
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de bloemkool in ongeveer 6-8 minuten gaar in de groentenbouillon. Giet af en vang het kookvocht op. Doe de bloemkool terug in de pan.
Bak als de bloemkool aan het koken is de helft van de prei in de boter. Doe de prei en boter bij de uitgelekte bloemkool.
Bak de rest van de prei en de maïskorrels in een beetje olie.
Doe de melk en een kopje van het kookvocht bij de bloemkool. Voeg peper en zout naar smaak toe. Pureer met een staafmixer.
Voeg nog wat van het kookvocht toe totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Serveren
Meng de spaghetti door de bloemkoolsaus en verdeel over vier borden.
Schep op elk bord wat van het maïs-preimengsel.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.