Receptinformatie
Een makkelijk recept waar ook de kinderen van zullen smullen!
Voorbereiding
Maak de ui en knoflook schoon en snijd ze heel fijn.
Snijd de uiteinden van de courgettes af en snijd de courgettes vervolgens in gelijke kleine blokjes.
Koken
Verhit de olie en fruit hierin op laag vuur de ui glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Roer de stukjes courgette erdoor en stoof zachtjes tot de courgette zacht is maar niet papperig.
Haal er 2 volle scheppen groenten uit en houd apart.
Pureer de rest van het groentemengsel met een staafmixer. Doe de courgette dan terug in de groentesaus.
Breng intussen ruim water met wat zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, beetgaar.
Smelt de boter, doe de bloem erbij en bak al roerend een minuut. Blijf roeren en giet er beetje bij beetje de melk bij. Laat de saus 3 minuten inkoken op een zacht vuur.
Roer de het groentemengsel door de saus en breng dit verder op smaak met het bouillonblokje en peper.
Laat de saus goed warm worden en roer helemaal op het einde de Parmezaanse kaas, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en de gekookte pasta erdoor.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.