Receptinformatie
Pasta con broccoli, ofwel: pasta met broccoli, is een klassiek Italiaans gerecht uit het zuiden. Weinig ingrediënten, maar o-zo-romig door de zachte broccoli en pecorino kaas.
Voorbereiding
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Haal de onderkant en de schil van de stam en snijd deze in halve maantjes. Dit kun je ook eten!
Koken
Breng zo’n een pan met ruim water en een goede eetlepel zout aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook deze voor zo’n 5 minuten. Haal de broccoli eruit, maar laat het water koken.
Kook dan de pasta in hetzelfde water gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de gekookte broccoli toe en druk deze een beetje plat met een spatel of vork. Haal een half kopje pastawater uit de pan en voeg dit toe aan de broccoli.
Giet de pasta af, voeg dit toe aan de pan met broccoli en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg ook ruim geraspte pecorino toe.
Serveren
Verdeel de pasta over vier borden en serveer met extra geraspte pecorino.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.