stomen

Pasta con broccoli

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Pasta con broccoli, ofwel: pasta met broccoli, is een klassiek Italiaans gerecht uit het zuiden. Weinig ingrediënten, maar o-zo-romig door de zachte broccoli en pecorino kaas.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Haal de onderkant en de schil van de stam en snijd deze in halve maantjes. Dit kun je ook eten!

Koken

Breng zo’n een pan met ruim water en een goede eetlepel zout aan de kook. Voeg de broccoli toe en kook deze voor zo’n 5 minuten. Haal de broccoli eruit, maar laat het water koken.

Kook dan de pasta in hetzelfde water gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook. Voeg de gekookte broccoli toe en druk deze een beetje plat met een spatel of vork. Haal een half kopje pastawater uit de pan en voeg dit toe aan de broccoli.

Giet de pasta af, voeg dit toe aan de pan met broccoli en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg ook ruim geraspte pecorino toe.

Serveren

Verdeel de pasta over vier borden en serveer met extra geraspte pecorino.