Receptinformatie
Voorbereiding
Deze traditionele pastasaus moet minimaal 3 uur stoven, maak een dubbele portie en vries een deel in, zo heb je altijd een voorraad.
Koken
Bak de spekblokjes uit in een grote pan met dikke bodem, voeg eventueel al wat olijfolie toe.
Hak de knoflook en ui heel fijn, snij de tomaat in blokjes en voeg ze toe aan de spek. Laat dit even meebakken en schep er vervolgens de tomatenpuree door. Laat deze even ontzuren en schep dan de gehakt erdoor. Prak deze rul.
Maak intussen de groente schoon en snijd alles in kleine blokjes, roer ze door het vleesmengsel. Schenk er de wijn en bouillon op, voeg naar smaak zout, versgemalen peper en 6 takjes oregano toe.
Laat de saus minimaal 3 uur stoven op een laag vuur, voeg eventueel tussentijds wat extra bouillon toe.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en serveer met de Bolognese-saus (in Italië heet deze saus Ragü).
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.