Paprikasoep met crostini
Receptinformatie
Tip: Ben je vegetarisch of hou je niet van ham? Vervang de ham dan met kaas.
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een (soep)pan 2 el olijfolie. Fruit de ui. Voeg de paprika toe en bak 2 min. Schep er 6 tomaatjes door. Schenk de bouillon erbij en kook de paprika in 10 min. gaar. Leg intussen het stokbrood op een bakplaat. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 5 min. goudbruin en krokant (= crostini). Meng de zuivelspread met de rest van de tomaatjes, de basilicum en zout en peper naar smaak. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Besmeer de crostini met de tomaten-basilicumcrème en verdeel er de ham over. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de crostini. Eet smakelijk!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.