Receptinformatie
Maak in een keer een grote pan met paddenstoelensaus. In porties invriezen en voila: kant-en-klaar, zelfgemaakt en voor van alles en nog wat te gebruiken!
Voorbereiding
Pel en snipper de ui en knoflook.
Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grotere exemplaren.
Was en snijd de tomaten in stukjes.
Koken
Verhit de olie in een (braad)pan en fruit de gesnipperde ui en knoflook 2 minuten.
Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 minuten al omscheppend mee.
Roer de tomaatstukjes erdoor en bak 1 minuut mee.
Schep de tomatenpuree door het mengsel, verkruimel het bouillontablet erboven, voeg de oregano en suiker toe en schenk er de wijn en 2 deciliter water bij.
Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Lekker met al dente gekookte pasta.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.