Receptinformatie
Waarschijnlijk ken je het Noord-Indiase gerecht palak paneer al, maar wist je dat je deze spinaziecurry ook met tofu kunt maken? Lekker met verse spinazie, sojayoghurt en naan.
Koken
Week de cashewnoten in kokend water tot ze zacht zijn.
Laat de tofu uitlekken en snijd deze in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Bak de tofu in een laagje olie goudbruin met wat zout en peper. Zet apart.
Snijd de rode ui, knoflook en gember fijn. Maak de chili schoon en snijd ook deze fijn. Fruit in dezelfde pan met eventueel wat extra olie.
Voeg dan het komijnzaad en de korianderpoeder toe, bak nog 2 minuten en voeg dan de spinazie toe met een scheutje water. Bak tot de spinazie geslonken is.
Giet de cashewnoten af en doe deze in een blender met het spinaziemengsel en de sojayoghurt. Pureer tot een gladde saus.
Bereid de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking of, wanneer je het zelf maakt, bak de naan af.
Verwarm de palak, breng op smaak met zout en peper en schep dan de tofu erdoor.
Serveren
Serveer met de naan en eventueel wat extra sojayoghurt. Ook lekker met basmatirijst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.