Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/paksoi">paksoi</a> in dunne repen.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Schil de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/ananas">ananas</a>.
Snijd de ananas in de lengte door vieren en verwijder de kern. Halveer de plakken ananas in de lengte en snijd de ananas in gelijke stukken.
Halveer de <a href="http://www.verseoogst.nl/producten/paprika">paprika</a> in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Meng in een kom de ananas, paksoi, paprika en de seroendeng. Breng de salade op smaak met de sesamolie en een beetje zout en peper.
Koken
Breng in een pan het water en de kokosmelk aan de kook. Kook de rijst in circa 9 minuten, op laag vuur onder af en toe roeren, gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan.
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Roer de chilisaus door de kip en warm kort door.
Serveren
Verdeel de rijst, paksoi-ananassalade en de chili-kip over borden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.