Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C. Vet een dichte ronde ovenschaal (doorsnee 24 cm) met wat olie.
Koken
Zeef voor het beslag de bloem boven een beslagkom, breek de eieren erin en voeg de crème fraîche en melk toe. Klop dit met een garde of mixer tot een glad beslag, breng dit verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze eventueel in gelijke stukjes, maar niet klein! Hak de knoflook fijn en snijd de sjalotjes in ringetjes.
Verwarm de boter en smoor hierin de paddenstoelen samen met de knoflook en sjalotjes gedurende 5 minuten, voeg de tijm toe en maak het mengsel verder op smaak met versgemalen peper.
Schep het paddenstoelen-mengsel in de ovenschaal, schenk het beslag erin en strooi de kaas erover. Bak de clafoutis in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.