Receptinformatie
Met deze pasteibakjes maak je in een handomdraai een heerlijk gerecht!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Breng het water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.
Blancheer de aspergetips 1 minuut in kokend water met zout, spoel koud.
Blancheer de tuinerwten 1 minuut in kokend water met zout en spoel koud.
Trek met twee vorken de kipfilet in kleine stukken.
Koken
Smelt de boter in een steelpan. Voeg in een keer de bloem toe en roer tot de bloem gaar is.
Giet scheut voor scheut de bouillon erbij en blijf roeren. Stop met het toevoegen van de bouillon als de gewenste dikte voor de ragout is bereikt. Meng de kip erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de ragout in de pasteibakjes en zet in de oven voor 8 minuten.
Versier de pasteibakjes met een laagje erwten en steek er de aspergetips in.
Maak de veldsla aan met de olijfolie en citroensap.
Serveren
Verdeel de veldsla over de borden en zet de pasteibakjes in het midden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.