Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Receptinformatie
Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook hem gaar met wat zout. Bak het gehakt rul. Vet de ovenschaal in. Laat de oven vast voorverwarmen op 200 gr.
Neem de helft van de gekookte bloemkool en pureer dit. Klop de eieren los met de melk en voeg de bloemkoolpuree toe. Doe hierna het gehakt erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Doe alles in de ingevette ovenschaal en leg hierop de overgebleven bloemkoolroosjes. Strooi er het paneermeel of de geraspte kaas over en zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven.
Serveertips
Lekker met gekookte aardappelen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.