Receptinformatie
Een bord vol gezonde groente én een bijzonder stukje vis. Deze zalm is namelijk gemarineerd in honing en sojasaus. Extra bijzonder dus!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de kool schoon en snijd in fijne reepjes.
Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes.
Snijd de helft van de bosui in ringetjes (bewaar de rest voor een ander gerecht) en de shiitakes in reepjes.
Rooster de sesamzaadjes goudbruin.
Koken
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken en houd warm.
Bak de zalm op middelhoog vuur ongeveer 3-4 minuten per kant. Meng de honing en soja en bestrijk de onderkant van de zalm ermee. Draai om en bestrijk de bovenkant met de rest. Laat nog 2 minuten bakken op middelhoog vuur.
Roerbak de broccoli 5 minuten. Voeg de kool toe en roerbak nog 3-5 minuten mee.
Bak de shiitakes in een pannetje een paar minuten op hoog vuur. Schud regelmatig om.
Serveren
Leg op elk bord een stuk zalm. Garneer de zalm met sesamzaadjes. Verdeel het broccoli-koolmengsel over de borden.
Leg op elke bord een portie noedels. Leg hierop wat van de paddenstoelen. Garneer de noedels met de uienringetjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.