Receptinformatie
Met deze opvallende bietensoep kan je iedereen verrassen. Door de spetterende kleur en de heerlijke smaak is deze soep voor iedereen een feestje!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de bieten en snijd in staafjes.
Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
Roer de za’atar door de geitenyoghurt.
Hak ui en knoflook fijn.
Koken
Verhit olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bieten toe en bak 2 minuten mee.
Giet de bouillon op de bieten en kook gaar in 20-30 minuten.
Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwten goed aan. Roer de kruiden erbij en zet weg.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de soep over de kommen en schep de geitenyoghurt in het midden. Bestrooi met de kikkerewten en garneer met kervel.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.