Receptinformatie
Aardappel in je taart én omgekeerd: da's nog eens aardappel anders! Zowel warm als koud een echte topper.
Voorbereiding
Boen de aardappels schoon onder koud stromend water.
Snijd de tomaatjes in stukjes.
Koken
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Kook de aardappels (in de schil) in kokend water met een snuf zout in 20 minuten gaar.
Smeer een taartvorm met een doorsnede van 22 cm dik in met de boter en leg in het midden het laurierblad.
Snijd van de aardappels aan weerszijden een klein kontje (wordt niet gebruikt) en snijd de aardappels in 2 centimeter dikke plakjes.
Beleg de bodem met de plakjes aardappel, leg ze dicht tegen elkaar en leg de stukjes tomaat ertussen.
Leg hier de (plakken) geitenkaas op, bedek deze met het bladerdeeg en stop het deeg langs de zijkanten in.
Bak de taart in het midden van de oven in 20 minuten gaar.
Haal de vorm uit de oven en laat 2 minuten staan.
Zet een bord of schaal omgekeerd op de vorm en keer het geheel in een snelle beweging om.
Til de vorm van de taart af.
Serveren
Warm en koud lekker met een grote groene salade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.