Receptinformatie
Deze pittige omelet is perfect voor een luie zaterdag-lunch want deze is zo klaar. Ze doen het ook prima als onderdeel van een oosters diner. Kortom: altijd goed.
Voorbereiding
Was en maak de pepers schoon. Ontdoe ze van zaad en zaadlijsten en hak ze fijn.
Pel en snipper de knoflook fijn.
Breek de eieren boven een kom en klop ze los met peper en zout.
Doe de tauge over in een zeef, overgiet ze met heet water en laat de tauge uitlekken.
Hak de peterselie fijn.
Koken
Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de fijngehakte peper 3 minuten.
Schep de gebakte peper met de bakolie door het eiermengsel.
Verhit een halve eetlepel olie en schenk de helft van het eiermengsel in de pan. Bak de omelet tot de onderzijde loslaat van de bodem en de bovenzijde bijna gaar is.
Schep de helft van de tauge en de helft van de peterselie op een helft van de omelet en klap deze dubbel.
Laat de omelet nog 30 seconden doorgaren.
Herhaal dit nog een keer.
Serveren
Serveer de omeletten met brood of rijst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.