Oma’s Wellant appeltaart
Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de Wellant, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijfjes. Bestrooi de schijfjes vervolgens met kaneel.
Koken
Vet de springvorm in met wat boter. Doe de boter, margarine, suiker, vanillesuiker en een mespunt zout in een beslagkom en klop met een mixer tot een luchtige massa. Voeg 1 ei toe en mix tot een egaal beslag. Doe het zelfrijzend bakmeel erbij. Schep met een houten spatel door het beslag en meng het tot een stevig deeg
Bekleed de springvorm met de helft van het deeg. Doe de Wellant schijfjes hierin. Maak van het resterende deeg stroken en leg deze in een ruitpatroon over de appelvulling. Klop het andere ei los en bestrijk met een kwastje de stroken en de rand.
Zet de taart 1 1/2 uur in het midden van de oven en laat hem mooi bruin worden. Controleer of de taart niet te snel bruin wordt; in dat geval zet je de temperatuur van de oven iets lager.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.