Receptinformatie
Voorbereiding
Breng in een waterkoker 2 liter water aan de kook.
Snijd de prei in schuine ringen, ook het groene deel. Was de prei goed schoon in een vergiet en laat het uitlekken.
Haal de peultjes af.
Snijd de komkommer overlangs doormidden en snijd de helften in smalle halve boogjes.
Draai de worteltjes van de veldsla af.
Koken
Leg de peultjes in een kookpan, schenk er 1/2 liter kokend water op, breng het water opnieuw aan de kook en kook de peultjes 5 minuten voor. Laat ze uitlekken.
Strooi de rijst in een kookpan. Schenk de rest van het kokende water er op, roer om en breng het water opnieuw aan de kook. Kook de rijst 10 minuten. Laat de rijst in een zeef uitlekken en afkoelen.
Verhit een wok droog voor. Schenk de olie langs de rand in de wok. Roerbak de stukjes satévlees 5-6 minuten. Schep het wit van de prei erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de peultjes, komkommer en het groen van de prei toe en roerbak 2 minuten. Schep de rijst in de wok en roerbak het geheel 3-4 minuten, zodat de rijst licht kleurt.
Serveren
Schep op het laatst het veldslablad erdoor en strooi de pinda’s erover.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.