Receptinformatie
Zoete cupcakes met een lekkere verse aardbei in het midden. Daar wordt elke moeder toch blij van?
Voorbereiding
Meng de basterdsuiker met de boter en vanillesuiker. Klop geheel los.
Meng de eieren, karnemelk, zelfrijzend bakmeel en het zout goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Haal van de aardbeien 1/3 van de bovenkant af. Verwijder het kroontje. Snijd de 1/3 stukken aardbei fijn.
Klop de slagroom stijf met wat suiker en zet in de koeling tot gebruik.
Zet papieren vormpjes in de cupcakevorm.
Koken
Meng het boter-suikermengsel met het ei-bakmeelmengsel en roer goed door elkaar. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes, vul ze voor 2/3. Bak 30 minuten in de oven.
Hol met een scherp mesje de cakejes uit zodat de aardbeien erin passen. Druk de aardbeien in de cupcakes met de punt naar beneden.
Meng de stukjes aardbei door de slagroom en doe in een spuitzak met grote spuitmond.
Spuit de slagroom in grote toeven op de cupcakes en serveer.
Serveren
Zet de cupcakes op een mooie schaal.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.