Receptinformatie
Na het proeven van deze miso glazed spruitjes zal niemand nog zeggen dat spruitjes vies zijn. Geef de kleine kooltjes een umami smaak met misopasta en sojasaus en gebruik chilivlokken voor wat pit. Lekker met rijst!
Koken
Maak de spruiten schoon en halveer ze. Bak in wat sesamolie goudbruin aan beide kanten.
Maak ondertussen de saus: meng 2 eetlepels sesamolie met de misopasta, ahornsiroop, sojasaus, rijstazijn, geperste knoflook en chilivlokken.
Giet 3/4 van de saus bij de gebakken spruitjes. Wanneer de saus is ingedikt, giet je de overige saus erbij.
Serveren
Serveer direct met het geroosterde sesamzaad.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.