Receptinformatie
Geroosterde spitskool is zowel knapperig als zacht en met een umamismaak van de miso en rooksmaak van de barbecue is dit een verrassend gerecht waarmee je iedereen kunt enthousiasmeren.
Tip: geen barbecue, maar wel een oven? Plaats de spitskool zonder aluminiumfolie voor 35 minuten op een bakplaat met bakpapier in een op 200 graden voorverwarmde oven en keer halverwege.
Koken
Meng de miso met de knoflook, gember, sojasaus, bruine suiker, rijstazijn en sesamolie.
Snijd een limoen in kwarten en leg apart. Pers de andere limoen uit en voeg dit toe aan het sausje.
Snijd de spitskool in de lengte in kwarten. Leg vier grote stukken aluminiumfolie klaar. Bestrijk de spitskool met de misosaus aan beide kanten, leg op de folie en vouw de pakketjes goed dicht.
Leg de spitskool op het rooster van een hete barbecue (±180 graden) en stoof in 25 minuten gaar.
Maak de pakketjes open, leg de spitskool nog een paar minuten zonder folie op het rooster en serveer met de bosui, geroosterde sesamzaadjes en limoensap.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.