stomen

Mini frambozen-citroen tiramisu

Receptinformatie

4 personen
Nagerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een zomerse variant op het klassieke, Italiaanse dessert: deze frisse tiramisu maak je niet alleen met frambozen en citroen, maar ook nog eens in schattige, kleine glaasjes.

Koken

Koken

Verwarm 250 gram frambozen, de suiker, het citroensap en het water in een kleine pan en breng zachtjes aan de kook.

Laat afkoelen wanneer de frambozen zacht zijn en de suiker is opgelost en pureer met een staafmixer tot een saus.

Mix de slagroom met de drie eetlepels suiker luchtig.

Voeg de mascarpone, vanille en citroenrasp toe en mix tot een egaal mengsel.

Neem vier glazen en bedek de bodem met gehalveerde lange vingers.

Schep hier 1-2 eetlepels frambozensaus overheen.

Bedek met een flinke eetlepel van het mascarponemengsel, 1-2 eetlepels lemon curd en een laagje frambozen.

Leg hier weer wat gehalveerde lange vingers op en herhaal de vorige stappen tot de bovenkant van het glas is bereikt.

Sluit af met de mascarpone, verse frambozen en eventueel wat verse munt ter decoratie.