Receptinformatie
Voorbereiding
Breng in een soeppan de bouillon tegen de kook aan. Maak de groenten schoon, schil de aardappel, snijd de aardappel in kleine blokjes, de spitskool in dunne reepjes, de sperziebonen in stukjes en de courgette in plakjes. De tomaat in blokjes. Laat de witte bonen uitlekken in een zeef.
Koken
Voeg de fijngehakte knoflook, pasta, alle groenten, de aardappel en de bonen toe aan de bouillon. Breng de soep aan de kook en laat deze ± 8 minuten koken, zodat de groenten en pasta gaar is.
Breng de Minestrone verder op smaak met versgemalen peper en zout. Scheur de basilicumblaadjes iets fijn.
Serveren
Schep de soep in de voorverwarmde soepborden en strooi hierop wat basilicum, een eetlepel pesto en wat Parmezaanse kaas.
TIP: in principe kun je alle groenten gebruiken die je in huis hebt voor een minestrone soep.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.