Receptinformatie
Geïnspireerd op de Mexicaanse Tijuana hotdogs maar nu mét asperges! Maak het plaatje helemaal af met de lekkerste toppings zoals gebakken uien, bonen en guacamole.
Voorbereiding
Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant.
Snijd de avocado en de tomaat in kleine blokjes.
Verkruimel de tortillachips.
Snijd de broodjes in het midden open en besmeer de binnenkant met crème fraîche.
Koken
Kook de asperges 7 minuten in zout water tot ze net beetgaar zijn. De tijd is afhankelijk van de dikte. Houd voor het zoutgehalte 9 gram zout per liter water aan.
Giet af, laat ze iets afkoelen en dep ze voorzichtig droog.
Omwikkel ze vervolgens met ontbijtspek en bak de omwikkelde asperges in een pan mooi knapperig.
Serveren
Leg de asperges met bacon in de besmeerde broodjes en bestrooi deze met avocado, tomaat, de verkruimelde tortillachips en verse koriander.
Voeg naar smaak wat gesneden jalapeños toe en serveer.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.