Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snijd de aubergines in de lengte ± 1 cm, bestrooi met zout en laat ze een ½ uur rusten.
Koken
Fruit de fijngesneden knoflook en de in ringen gesneden rode ui in wat olijfolie en voeg vervolgens de in kleine blokjes gesneden tomaat en gescheurde basilicum toe. Maak dit verder op smaak met zout en versgemalen peper. Breng de saus aan de kook en laat een half uur op een laag vuur pruttelen.
Verwarm in een grillpan/plaat wat olijfolie en bak hierop de aubergines aan beide kanten ± 2 minuten. Leg ze vervolgens op een stuk keukenpapier.
Doe in een ovenschaal diverse laagjes van de tomatensaus, aubergines, plakjes mozzarella, grof geraspte Parmezaanse kaas. Begin en eindig met tomatensaus.
Zet de ovenschaal 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Serveren
Serveer de Melanzane alla Parmigiana met brood en olijfolie.
TIP: Voor de echte vleesliefhebbers, leg wat plakken Parmaham tussen de laagjes.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.