Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de aubergine in blokjes van 1½ cm groot. Pel de ui en snipper deze fijn. Hak de peterselie fijn.
Koken
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de aubergine rondom bruin. Schep de aubergine uit de pan.
Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de hapjespan, fruit hierin de uien 1 minuut. Voeg de kip toe en bak deze in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Voeg de oregano, olijven, bouillonpoeder, witte wijn, aubergine blokjes en peper toe. Laat dit ca. 15 minuten zachtjes stoven.
Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.
Serveren
Verdeel het stoofpotje over 4 borden en garneer deze met peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.