Receptinformatie
Rode linzen, zoete aardappel en kokosmelk; deze soep kan niet mislukken! Dit is hèt perfecte soepje om bij op te warmen.
Voorbereiding
Schil de aardappel en snijd in blokjes.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Hak de peterselie grof.
Koken
Verhit de olie in een grote pan en bak de aardappelblokjes met de gesnipperde ui en knoflook 5 minuten.
Bestrooi het mengsel met de bloem en schep goed door. Voeg nu de tomatenpuree, het paprikapoeder, de suiker, de gedroogde linzen en 300 mililiter kokosmelk toe.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en schenk er 1 liter heet water bij.
Schep alles goed door elkaar en laat de soep op laag vuur 20 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur, pureer de soep met een staafmixer glad en zet nog even terug op het vuur om goed door te warmen.
Serveren
Schep de soep in vier mooie kommen, schenk het restant van het kokosmelk erover en bestrooi met peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.