Receptinformatie
De Charlotte Russe taart is een echte showstopper. Deze variant erop is makkelijker dan andere recepten. Als je de lange vingers namelijk in de winkel koopt, bespaar je jezelf een hoop werk en steel je evengoed de show. Lekker met verse aardbeien!
Koken
Breng 500 milliliter melk met de agar agar, vanillesuiker en kristalsuiker aan de kook. Laat 3 minuten zachtjes doorpruttelen.
Meng het custardpoeder met een scheutje melk en voeg dit al roerend aan de melk toe. Laat nog 3 minuten garen onder zeer regelmatig roeren. Haal van het vuur.
Klop ondertussen de slagroom stijf met een theelepel citroensap. Spatel de slagroom door het mengsel.
Snijd zes aardbeien in dunne plakjes.
Bekleed de bodem en de wand van de taartring met lange vingers. Leg hier wat plakjes aardbei overheen en stort vervolgens de helft van de crème erin.
Beleg met nog een laag lange vingers, wat plakjes aardbei en de rest van de crème.
Versier de taart met de rest van de aardbeien. Laat minstens drie uur, maar liever een nacht in de koelkast opstijven.
Haal de ring er voorzichtig af en presenteer de taart met een lintje er omheen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.