Receptinformatie
Een supermakkelijk ovengerecht met een kleurrijke verrassing: radijs. Gooi het loof van de radijsjes niet weg, hier maak je een lekkere frisse salade van.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de radijsjes van het loof, verwijder de worteltjes. Was de radijs en het loof grondig. Snijd de radijsjes in kwarten, kleintjes kunnen door de helft.
Hak de dragon fijn en meng met de zachte boter. Breng flink op smaak met peper en zout.
Snijd de krieltjes in tweeën of drieën, afhankelijk van de grootte.
Koken
Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met de kruidenboter en leg in een braadslee (of ovenschaal).
Leg de krieltjes om de kipfilets heen. Zet 10-15 minuten in de oven.
Droog intussen het gewassen loof (met keukenpapier of in een slacentrifuge) en snijd of scheur klein. Was de cherrytomaten en snijd ze door. Was de komkommer en snijd in reepjes. Meng de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Meng het loof en de groenten met de dressing.
Doe na 10-15 minuten de radijsjes bij de kip in de braadslee. Draai eventueel de krieltjes een keer, als ze erg bruin worden. Zet nog 10 minuten in de oven.
Serveren
Verdeel de kip, krieltjes en radijs over vier borden.
Serveer met de loofsalade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.