Receptinformatie
Let op: dit is niet de mac & cheese die je normaal voor je kids maakt. Want ook volwassenen verdienen hun eigen versie op deze kaaspasta, toch? Met een scheut bier en verse appel weet je zeker dat je kinderen het niet zullen stelen!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Rasp de appels.
Smelt in een grote pan de boter voor de saus en voeg de bloem toe. Klop gedurende twee minuten, tot het iets goudbruin is.
Klop de melk erdoor en laat het op een laag vuur ongeveer 10 minuten koken totdat het dikker wordt.
Zet het vuur uit, voeg de crème fraîche, het bier, de mosterd, knoflookpoeder, zout en nootmuskaat toe en zet opzij.
Voeg water toe aan een pan en breng aan de kook: kook je macaroni 3 minuten minder dan de gebruiksaanwijzing aangeeft.
Giet de macaroni af en bewaar de macaroni in de pan.
Voeg de geraspte appel samen met de saus toe en meng 250 gram van de gruyère goed door het mengsel heen.
Verdeel het mengsel in een ovenschaal en strooi er de rest van de kaas bovenop. Zet dit vervolgens in de oven.
Koken
Bak het gerecht 15 tot 20 minuten totdat de kaas een mooie goudbruine korst vormt.
Serveren
Zet de schaal op tafel en aanvallen maar! Het allerlekkerst is 'ie geserveerd met een fris biertje.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.