stomen

Luchtige broccolimuffins met kip

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
Lunchgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Wedden dat de kinderen deze muffins lekker vinden? Ze zijn luchtig en happen heerlijk weg. Handig om een grote hoeveelheid te maken en mee te geven als lunch!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes.

Snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Hak de tomaten fijn.

Roer de eieren met het bakmeel, de melk de kipfilet en de tomaten door elkaar. Breng lekker op smaak met peper en zout.

Koken

Kook de broccoli in water met zout in 5 minuten gaar. Giet af en prak met een vork fijn. Roer de broccoli door het beslag.

Giet het beslag over 8 met zachte boter ingevette muffinvormpjes uit, zet deze in het midden van de oven en bak de muffins in 20 tot 25 minuten bruin en gaar.

Serveren

Laat de muffins nog 10 minuten staan en haal ze dan voorzichtig uit de vormpjes. Serveer de muffins op een grote schaal.

Bewaar de muffins in de koelkast.