Receptinformatie
Serveer de lente op je pizza met deze extra groene versie mét asperges. Bomvol knapperige groentes en het allerleukste aan deze pizza is; je hebt gegarandeerd geen vette vingers achteraf!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de houtige onderkant van de asperge als dit nodig is.
Snijd met een dunschiller dunne repen van de asperges.
Meng de mascarpone met 2 eetlepels pesto.
Besmeer de pizzabodem met het mascarponemengsel.
Verdeel hier vervolgens de repen asperge over met de doperwten.
Bestrooi dit met peper en zout en een beetje olijfolie.
Koken
Bak de pizza in de voorverwarmde oven zo'n 12 tot 16 minuten tot het deeg mooi bruin kleurt.
Scheur ondertussen de mozzarella in stukken, of als je het écht bijzonder wil maken burrata, en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Serveren
Verdeel de stukken mozzarella en de laatste eetlepel pesto over de pizza.
Strooi de radijsjes en verse tijm over de pizza en rasp ook de citroenschil eroverheen.
Besprenkel als laatste eventueel met een beetje citroensap of zet parten citroen op tafel.
Snijd de pizza in stukken en tast toe!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.