Receptinformatie
Perfect voor in de picknickmand of op de borrelplank, deze filodeegrolletjes met witte asperges. En de kids zijn er dol op dankzij de zoete honingdip.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de asperges en snijd de onderkant eraf. Doe de asperges in een ruime pan met kokend water en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Knip de rol filodeeg in 8 gelijke stukken. Bewaar voor het gebruik op een natte theedoek om uitdroging te voorkomen.
Smelt de roomboter en bestrijk het filodeeg met de helft van de gesmolten boter.
Leg een plak brie in het midden van een stuk filodeeg en leg hierop 2 asperges van punt naar punt.
Bestrooi met peper en zout en wat blaadjes tijm.
Rol het filodeeg over de asperges heen en herhaal tot je 8 pakketjes hebt.
Koken
Leg de pakketjes in de oven en bak 10 minuten tot het filodeeg mooi bruin is.
In de tussentijd meng je de overgebleven gesmolten boter met de honing en tijm.
Serveren
Haal de pakketjes uit de oven en besprenkel ze met het honingmengsel.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.