Lekkerste spruitenrecept
Receptinformatie
Koken
Blancheer de gehalveerde spruitjes in kokend water waaraan een eetlepel zeezout is toegevoegd gedurende 3 minuten. Direct na het blancheren onder ruim stromend koud water af laten koelen en drogen.
Meng de geraspte Parmezaanse kaas met de bloem en stooi dit dun in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Als de kaas gaat kleuren draai je voorzichtig het wafeltje om en laat de andere kant ook lichtbruin worden. Uit de pan laten glijden en op deze manier de rest van het kaasmengsel tot wafeltjes bakken.
De plakjes truffelaardappel in gezouten water laten weken gedurende ongeveer 10 minuten. Plakjes aardappel afdrogen in in hete olie (180 graden) frituren tot ze krokant zijn.In koekenpan 1 el. sesamolie verwarmen en hierin de geblancheerde spruitjes samen met de kastanjechampignons (schoongeboend en in vieren gesneden) op hoog vuur even bakken tot de spruitjes kleuren.
Serveren
Bord opmaken met eikenbladsla, hierop het spruitjes-kastanjechampignonmengsel en garneren met hazelnoten, truffelaardappel en kaaswafel. Hierover een vinaigrette van de rode wijnazijn, sjalot, sesam- en druivenpitolie, dijon mosterd en op smaak gebracht met zout en peper.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.