Receptinformatie
Laat je verrassen door dit heerlijk gerecht, waarbij je de trostomaten eerst roostert in de oven. Zo krijgen ze een heerlijke volle smaak die nog intenser naar tomaat smaakt.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd 3 trostomaten in partjes. Snijd ook de ui en knoflook in partjes. Leg deze ingrediënten allemaal op een bakplaat. Leg de 3 overige trostomaten bovenop. Verdeel de olijfolie en wat peper en zout over de tomaatjes.
Koken
Zet de bakplaat in de oven en rooster de tomaten 30 minuten. Kook ondertussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de parelcouscous met de pesto. Roer hier de geroosterde tomaten, ui, zwarte olijven en de mozzarellabolletjes doorheen.
Serveren
Verdeel de salade over twee borden of kommen. Garneer met wat pijnboompitjes en verse blaadjes basilicum.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.