Receptinformatie
Een West-Fries recept van Nederlandse bodem dat ontzettend makkelijk te maken is!
Voorbereiding
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Pureer ze met een pureeknijper en roer er de warm gemaakte melk door met een klontje boter
Verwarm intussen de oven voor op 200˚C.
Koken
Bak de gehakt rul in de olie, voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Snijd de kool heel fijn, de gewassen prei in ringen, de ui fijngehakt en de knoflook geraspt.
Haal het gehakt uit de pan, voeg nog een eetlepel olie toe en roerbak hier alle groenten al omscheppend in.
Strooi de kerriepoeder erover en schep het geheel goed door.
Vet een ovenschaal in, leg eerst een laagje groenten in de schaal dan een laag gehakt en dan weer groenten, gehakt. Leg hier dan de in plakjes gesneden tomaat op en tenslotte de aardappelpuree
Bestrooi het geheel dan met de kaas en laat de ovenschotel in ± 30 minuten goudbruin gratineren.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.