Receptinformatie
Een taart maken zonder te bakken.. hoe makkelijk wil je het hebben? Deze kwarktaart met bramen kan je prima voorbereiden, zodat je als de visite er is hem zo op tafel tovert!
Voorbereiding
Vet een springvorm met doorsnede van 24 centimeter in met 1 eetlepel boter.
Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
Koken
Smelt de rest van de boter in een pan.
Verkruimel de koekjes fijn en schep deze door de gesmolten boter.
Beleg de bodem van de springvorm met het koekmengsel en druk de bovenkant met de bolle kant van een eetlepel goed aan.
Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
Verhit 2 eetlepels water en roer daar de goed uitgeknepen gelatine door. Blijf roeren tot de blaadjes opgelost zijn.
Meng de vanillekwark met de slagroom en de gelatine en schep het over de koekjesbodem. Strijk de bovenkant glad.
Serveren
Maak voorzichtig de rand van de springvorm los. Dit lukt goed door met een warm natgemaakt mes langs de rand te snijden.
Garneer de bovenkant van de taart gul met de bramen en bestrooi deze met de poedersuiker.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.