Receptinformatie
Voor ontbijt, als lunch, of zomaar lekker tussendoor. Krokant gebakken wentelteefjes met heerlijk zoete blauwe bessen doen het altijd goed.
Voorbereiding
Snijd de korstjes van het brood.
Klop de eieren met de suiker, het kaneelpoeder en de melk tot een glad mengsel.
Haal de sneetjes brood door het eimengsel zodat ze aan beide kanten goed bedekt zijn.
Koken
Verhit de blauwe bessen met 2 eetlepels water en de honing in een pan totdat de bessen een beetje open knappen.
Roer intussen het aardappelzetmeel met 1 eetlepel water tot een papje en roer dat door het bessenmengsel. Laat de bessen nog 1 minuut zachtjes koken.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 minuten goudbruin. Keer ze halverwege. Haal ze uit de pan en bak de resterende wentelteefjes op dezelfde manier goudbruin. Als je een grote koekenpan hebt dan kunnen de sneetjes in een keer gebakken worden.
Serveren
Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden en leg ze schuin op elkaar op een bord.
Lepel de bessensaus erover en erlangs en bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.