Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de rijpe avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.
Schil de komkommer, snijd deze dan in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pureer het vruchtvlees van de avocado en komkommer samen met een eetlepel limoensap.
Rasp de schil van de limoen en bewaar dit en 1 eetlepel limoensap.
Koken
Snijd de sjalotjes en de knoflook heel fijn. Voeg deze samen met de olijfolie, yoghurt, Tabasco, 1 dl koud water en naar smaak zout en peper toe aan de gepureerde avocado/komkommer.
Pureer het geheel nogmaals tot een gladde soep ontstaat.
Laat de soep in de koelkast door en door koud worden in ongeveer 2 uur.
Serveren
Serveer de soep in ijskoude kommen/borden, schep eerst in iedere kom een theelepel limoenrasp met sap en een eetlepel geschaafde amandelen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.