Receptinformatie
Ontdek de perfecte balans tussen een gezond en heerlijk gerecht met deze koolwraps! De wraps, gemaakt van zoete platte witte kool, zijn een smaakvolle én koolhydraatarme twist op de klassieke wrap. Ideaal voor een lichte lunch, een voedzame maaltijd of een creatieve snack.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175˚C
Haal de bladeren los van de kool, leg ze heel kort in heet water of schenk er in een vergiet kokend water over. Snijd de harde nerf er aan de onderkant, met een scherp mesje, uit. Wel de rozijnen in heet water.
Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Koken
Hak de ui en knoflook heel fijn, kneed dit door het gehakt samen met het ei, de gare rijst, goed uitgelekte rozijnen, zonnebloempitten en specerijen. Maak het geheel verder op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel het gehakt in 12 rolletjes.
Leg op 12 koolbladeren de gehaktrolletjes en rol ze op, sla eerst de bladeren naar binnen op het gehakt en rol dan verder. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal, schenk de bouillon erop en gaar ze in het midden van de voorverwarmde oven in ± 35 minuten.
Serveren
TIP: ook lekker om nog extra tomatenblokjes aan de bouillon toe te voegen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.