Receptinformatie
De koolraap is een echte najaarsgroente en past dus perfect in een warm soepje. Appeltje erbij voor een zoete twist en jouw nieuwe favoriete herfstsoepje is geboren.
Voorbereiding
Schil de koolraap, ui en appels. Snijd alles in kleine blokjes.
Snijd een kwart tot de helft van de prei in dunne ringen en was (bewaar de rest voor een ander gerecht).
Kook 1 liter water en los de bouillonblokjes hierin op.
Koken
Bak de preiringen in een klein beetje van de boter, tot deze zacht zijn. Zet even apart.
Smelt de boter in een ruime pan op matig vuur. Bak de groenten aan tot de ui glazig is (ongeveer 5 minuten).
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 15-20 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
Zet het vuur uit en voeg de room en honing toe. Pureer met een staafmixer. Breng verder op smaak met peper en zout.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met prei.
Serveer met wat lekker (stok)brood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.