Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C (eventueel met extra bovenwarmte van de grill).
Koken
Maak de koolraap schoon en snijd deze in gelijke blokjes, doe ze samen met de melk en bouillon in een kookpan. Kook ze in ± 10 minuten bijna gaar. Roer de crème fraîche los met 4 eetlepels van het kookvocht.
Giet de koolraap af in een vergiet en schep ze in een ovenschaal. Bestrooi met zout en peper.
Snijd de kaas in kleine blokjes, schep ze door de koolraap en schenk de losgeroerde crème fraîche erover. Bestrooi de bovenkant met wat verse tijm blaadjes gemengd door paneermeel. Gratineer de koolraap in het midden van de voorverwarmde oven in ± 15 minuten goudbruin.
Serveren
Serveer de koolraap met bijvoorbeeld een groene salade en gebakken verse worst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.