Receptinformatie
Voorbereiding
Laat het vlees op kamertemperatuur komen, bestrooi het vlees dan met versgemalen peper, zout en een royale hoeveelheid bloem.
Klop het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter en bak de konijnen om en om aan.
Koken
Maak de sjalotten, wortel, knolselderij en knoflook schoon en snijd alle groenten fijn. Haal het vlees uit de pan en bak de groenten in de achtergebleven hete boter al omscheppend gedurende 4 minuten, schenk hier dan het bier en de fond bij.
Doe de konijnenbouten terug in de pan samen met de laurier, tijm, appelstroop en grove mosterd, stoof het geheel in een gesloten pan in ongeveer 1 uur gaar.
Maak van 2 eetlepels maïzena en 5 eetlepels koud water een papje, schenk dit bij het kookvocht en blijf roeren tot het geheel iets gaat binden. Maak eventueel verder op smaak af met versgemalen peper.
Ook lekker om het konijn te vervangen door kip of kalkoen. Om de saus op een andere manier te binden is het ook lekker om een flinke plak ontbijtkoek mee te stoven.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.