stomen

Knolselderijsoep

Receptinformatie

Soep
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de knolselderij, snijd deze dan in kleine blokjes.

Koken

Maak de knoflook en ui schoon en snijd ze heel fijn. Fruit ze in 3 eetlepels olie goudbruin, voeg dan de knolselderij toe en bak ze even mee. Schenk vervolgens de bouillon er op. Laat de knolselderij in ongeveer 15 minuten in een gesloten pan gaarkoken.

Bak intussen de plakjes ontbijtspek krokant uit in een droge koekenpan.

Pureer de knolselderijsoep met een staafmixer samen met de creme fraîche, maak deze verder op smaak met versgemalen peper en fijngehakte verse peterselie of lavas.

Serveren

Serveer de soep in voorverwarmde kommen bestrooid met geraspte kaas en wat verkruimelt ontbijtspek.