Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de knolselderij, snijd deze dan in kleine blokjes.
Koken
Maak de knoflook en ui schoon en snijd ze heel fijn. Fruit ze in 3 eetlepels olie goudbruin, voeg dan de knolselderij toe en bak ze even mee. Schenk vervolgens de bouillon er op. Laat de knolselderij in ongeveer 15 minuten in een gesloten pan gaarkoken.
Bak intussen de plakjes ontbijtspek krokant uit in een droge koekenpan.
Pureer de knolselderijsoep met een staafmixer samen met de creme fraîche, maak deze verder op smaak met versgemalen peper en fijngehakte verse peterselie of lavas.
Serveren
Serveer de soep in voorverwarmde kommen bestrooid met geraspte kaas en wat verkruimelt ontbijtspek.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.