Receptinformatie
Knolselderij is een wintergroente vol gezonde voedingsstoffen. Deze hartige taart is een supergezonde variatie op je avondmaal. En hij smaakt ook nog eens heerlijk!
Voorbereiding
Maak de knolselderij schoon bewaar eventueel het groen, snijd de knol dan in stukjes en kook de knolselderij in ± 10 minuten in een klein laagje water met zout gaar. Giet het water af maar bewaar het wel.
Pureer de knolselderij met een staafmixer en voeg eventueel wat kookvocht toe om een smeuïge maar compacte puree te krijgen.
Verwarm de oven voor op 180˚C, vet een ronde bakvorm ø 24 cm in met wat boter. Rasp de kaas grof.
Snijd de schoongemaakte prei in heel dunne ringetjes.
Koken
Klop de eieren los samen met de slagroom, Provençaalse kruiden, de helft van de geraspte kaas en groentebouillon.
Maak het verder op smaak met versgemalen peper. Vermeng dit met de knolselderijpuree en preiringetjes.
Schep het in de ingevette bakvorm en bestrooi het tenslotte met de rest van de kaas. Bak de knolselderijtaart in ± 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveren
TIP: Voeg eventueel hamblokjes toe.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.