Receptinformatie
Zin in een lekker stamppotje maar wil je wel eens wat anders? Deze stamppot met knolselderij is lekker zoet en bevat een stuk minder koolhydraten dan de klassieke aardappelvariant. De kruidige venkel en knapperige hazelnoten maken het plaatje compleet!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden en rooster de hazelnoten in 15 minuten goudbruin.
Laat de hazelnoten afkoelen en hak ze daarna in grove stukken.
Schil de knolselderij en de aardappelen en snijd ze in gelijke grove stukken.
Maak de venkel schoon en snijd in de lengte doormidden.
Snijd van de knol langwerpige dunne reepjes van ongeveer een halve centimeter.
Bewaar het groene gedeelte van de venkel en hak dit fijn om later het gerecht mee te garneren.
Meng de venkel met olijfolie, koriander en komijn en roer goed door.
Koken
Zet de knolselderij en aardappels net onder water en breng aan de kook. Laat dit met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten koken, tot het zacht is geworden.
Giet het af en bewaar een beetje kookvocht.
Laat de aardappel en knolselderij ongeveer 1 minuut uitstomen.
Voeg een scheut (haver)melk toe aan de aardappels en knolselderij en begin met stampen.
De stamppot kun je verdunnen met extra kookvocht of havermelk. Voor een romige smaak!
Breng de stamppot op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verhit een grillpan en bak de venkel in 2 à 3 minuten totdat ze mooi geschroeid zijn.
Serveren
Serveer de knolselderij-aardappelstamppot met de gegrilde venkel en garneer met de geroosterde hazelnoten en het groene deel van de venkel.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.