Receptinformatie
Hmm, ui en knoflook klinken wel héél heftig. Maar streep 'm niet gelijk weg, want door ze te roosteren worden ze beide heerlijk zoet. Deze dip smelt op je tong. Écht het proberen waard, we promise!
Voorbereiding
Leg de bol knoflook en de uien in de smeulende kolen.
Laat 20 minuten liggen en prik met een mes in een ui om te kijken of deze goed zacht is.
Is dat het geval, haal de uien en knoflook dan uit de kolen en laat ze afkoelen.
Snijd vervolgens de uien doormidden en haal de schil er af.
Haal 6 tenen uit de knoflookbol en knijp de knoflook eruit.
Voeg dit toe aan de uien en snijd alles heel fijn tot je een soort puree krijgt.
Meng dit vervolgens met de yoghurt, olie, het sap van een halve citroen (per 4 personen), komijn, zout, peper, worcestershiresaus en de blaadjes van een paar takjes tijm.
Koken
Rooster de pitabroodjes op de grill van de barbecue en snijd deze hierna in driehoekjes om mee te dippen.
Serveren
Serveer met de pitapuntjes of eventueel met wat rauwe of geroosterde groenten.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.