Receptinformatie
Een salade geïnspireerd op de insalata caprese uit de Napolitaanse Italiaanse keuken, gemaakt met vier soorten tomaten, mozzarellaballetjes, pesto en verse basilicum. Lekker met geroosterd knoflookbrood.
Koken
Was en snijd de tomaten in plakken en leg dakpansgewijs op een bord of schaal. Pluk de blaadjes basilicum los van de stelen.
Besmeer de plakjes tomaat met de pesto of verdeel het in theelepels over het gerecht. Verdeel ook de mini mozzarella en verse basilicum.
Rooster de pijnboompitten lichtbruin en strooi ze over de tomatensalade.
Bestrijk het brood aan beide kanten met een beetje olijfolie en rooster het brood in dezelfde pan.
Prik het teentje knoflook op een vork. Wrijf het geroosterde brood aan beide kanten in met knoflook. Bestrooi eventueel met wat zeezout.
Serveer de tomatensalade met de geroosterde knoflookbroodjes, extra vierge olijfolie en versgemalen peper en zout naar smaak.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.